Kapperszaak automatiseert boekhoudkundige taken

17 jan 2021

Maximale automatisering boekhoudkundige handelingen voor lokale kapperszaak

Uitdaging – Deze klant stond voor de uitdaging om hun boekhoudkundige taken te vereenvoudigen en automatiseren. Ze hadden de wens om meer tijd te besparen op hun administratie en beter inzicht krijgen in hun financiële situatie.

Situatie – Voorheen werkten ze met een on premise, gedateerd boekhoudpakket en spreadsheets om hun winstmarges te berekenen. Facturen en documenten werden vaak afgeprint. Documenten werden pas na enkele maanden aan de boekhouder afgeleverd.

Oplossing – Met Exact Online hebben we voor hen een totaalpakket gebouwd waarmee ze hun boekhoudkundige processen vlotter kunnen beheren en vanop afstand samenwerken met de boekhouder (extern). Daardoor werken ze nu realtime. We hebben het merendeel van de boekhoudkundige taken geautomatiseerd, bijvoorbeeld het inlezen van inkomende facturen (via OCR), automatisch importeren en boeken van betalingen, slim afpunten, automatisch afschrijven van activa en het automatisch inlezen van loonboekingen. Via de dashboards en overzichten heeft de zaakvoerder snel zicht op de financiële cijfers, zonder tal van berekeningen te moeten maken.

Resultaat – Onze klant bespaart hierdoor heel wat uren op zijn administratie. Daarnaast hebben ze door Exact Online te gebruiken heel wat bespaard op kosten voor de boekhouder. Handmatige en repetitieve taken behoren tot het verleden, waardoor ze nu meer tijd hebben om hun klantservice te verbeteren. Bovendien heeft deze digitalisatie gezorgd voor een aanzienlijke afname van fouten en een vlotte boekhoudkundige werking.

We zijn trots dat we met Tomfin deel mogen uitmaken van het groeiverhaal van onze klanten. 

Wil je graag ontdekken hoe we jou kunnen helpen bij de automatisering van boekhoudkundige taken? Neem dan gerust contact met ons op via +32 92 93 01 29 of via info@tomfin.be

Over Tomfin

Als Exact Online partner zorgen we voor een optimale integratie vanExact Online binnen je bedrijf, zodat ze perfect aansluiten jouw bedrijfsbehoeften. Dankzij onze opleidingen bereik je een maximale ROI op je softwarekost. Daarnaast heb je bij ons steeds een vast aanspreekpunt die jouw dossier kent. Van administratieve efficiëntie tot groei en innovatie met nieuwe technologieën, we begeleiden je van a tot z bij het digitaliseren van jouw bedrijf.

Andere succes stories

Ontdek wat we voor jou kunnen betekenen

Klaar om de volgende stap te zetten naar digitale efficiëntie? Laten we praten! Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen bouwen we aan een succesvolle toekomst voor jouw bedrijf.