De effectiviteit van verkoopkanalen analyseren

13 dec 2022 | Updates

Je kunt je producten en diensten via meerdere kanalen verkopen. Met verkoopanalyses kun je analyseren welke kanalen het meest effectief zijn. Met de gegevens van de analyses krijg je meer inzicht in je verkooptransacties per verkoopkanaal. Zo kun je bepalen welke verkoopkanalen het meest effectief zijn voor bepaalde producten of diensten.

Om verkoopanalyses aan te maken, moet je verkoopkanalen aanmaken in Exact Online en deze koppelen aan je offertes, verkooporders en facturen.

Verkoopkanalen aanmaken en koppelen

  1. Ga naar Administratienaam > Stamgegevens > Verkoop > Verkoopkanalen.
  2. Klik op Nieuw.
  3. Voer een Code en een Omschrijving in.
  4. Vink Actief aan, zodat het verkoopkanaal kan worden geselecteerd in je transacties.
  5. (Optioneel) Voer eventueel notities in met aanvullende informatie over het verkoopkanaal.
  6. Klik op Opslaan.

Nadat je een verkoopkanaal hebt aangemaakt, kun je deze koppelen in offertes, verkooporders en verkoopfacturen.

Om dit te kunnen doen, moet je eerst het veld Verkoopkanaal toevoegen aan de kop van de offerte, verkooporder of verkoopfactuur.

Lees meer over pagina’s in Exact Online aanpassen.

Verkooptransacties analyseren

Je kunt de verkoopmarge- en verkoopanalyserapporten groeperen op Verkoopkanaal, zodat je inzicht krijgt in de verkooptransacties per verkoopkanaal. Het verkoopmargerapport bekijk je via Verkoop > Analyse en resultaten > Resultaten > Verkoopmarge. Het verkoopanalyserapport bekijk je via Verkoop > Analyse en resultaten > Resultaten > Verkoopanalyse.

Lees meer over verkoopanalyses genereren.

Waar zoek je naar?

Wie is Tomfin?

Wij helpen KMO’s groeien door het digitaliseren van bedrijfsprocessen met Exact Online voor Boekhouden, Handel, Productie en Project Management. Tomfin is officieel erkend als Exact Online partner met meer dan 26 jaar ervaring en specialisatie in (analytisch) boekhouden en fiscaliteit.

Tomfin helpt kmo’s digitaliseren met Exact Online vanuit een bedrijfsmatige achtergrond. We werken sinds 1996 met Exact en zijn expert in boekhouden en fiscaliteit, waardoor we meer doen dan louter implementeren.

Of het nu gaat om het opzetten van analytisch boekhouden, integraties, herstructureren van bedrijfsprocessen, complexe btw-regelgeving of internationale handel: we kunnen jou helpen. Kiezen voor Tomfin, is kiezen voor persoonlijke service en financieel-fiscale expertise.

blog

Lees verder.

Méér uit je boekhouding halen met analytisch boekhouden

Méér uit je boekhouding halen met analytisch boekhouden

Weet je niet goed waar al het geld naartoe gaat, blijf je eindeloos rekenen met spreadsheets of vraag je je af waarom de winst toch kleiner blijkt te zijn dan verwacht? Dan kan het voeren van een analytische boekhouding je waarschijnlijk helpen. Een analytische boekhouding is het hulpmiddel bij...

Kosten besparen door je boekhouding te automatiseren

Kosten besparen door je boekhouding te automatiseren

Werk je nog steeds met talloze spreadsheets en een verouderd boekhoudprogramma? Geef je nog je facturen in een doos aan je boekhouder en heb je daardoor nooit een actueel inzicht in je financiële gegevens? Dan is dit artikel iets voor jou. Veel ondernemers zien hun boekhouding als een noodzakelijk...

Digitalisatie het einde van de kmo-boekhouder?

Digitalisatie het einde van de kmo-boekhouder?

Manueel werk digitaliseren Digitale systemen bieden kmo's de dag van vandaag de mogelijkheid om boekhoudkundige taken te automatiseren. Daarbij komt dat dit voor de kmo veelal stukken goedkoper is, waardoor heel wat werk van de boekhouder dreigt te verdwijnen. Maar betekent dit daarom dat het...

nieuws

Laatste updates.