Kopie van het originele document bijvoegen in herinneringsmails

05 mei 2023 | Updates

Klanten met de module Debiteurenbeheer kunnen nu een kopie van het originele document bijvoegen in herinneringsmails die naar hun cliënten worden verstuurd. Als er een herinnering wordt verstuurd voor een achterstallige verkoopfactuur, dan wordt een kopie van de originele verkoopfactuur die is gekoppeld aan de bijbehorende boeking bijgevoegd in de herinneringsmail. Als er een herinnering wordt verstuurd voor een achterstallige termijn, dan wordt een kopie van de originele betalingsafspraak van de bijbehorende termijn bijgevoegd in de herinneringsmail.

Voorheen kon je alleen herinneringsmails versturen zonder originele documenten als bijlage. Met deze nieuwe functie kunnen je cliënten makkelijk hun openstaande posten controleren. Dit betekent ook dat jij waarschijnlijk je betalingen eerder ontvangt. Daarnaast is deze functie handig voor cliënten die hun factuur kwijt zijn of niet hebben ontvangen.

Wil je deze functie gebruiken, dan moet je eerst de optie inschakelen om een kopie van het originele document bij te voegen.

De optie inschakelen om een kopie van het originele document bij te voegen

  1. Ga naar Cockpit > Algemeen > Cockpit Debiteurenbeheer of Verkoop > Openstaande posten > Openstaande posten > Overzicht.
  2. Klik bovenaan de pagina op Instellingen debiteurenbeheer.
  3. Klik in een herinneringsprofiel op Aanpassen.
  4. Ga naar de sectie Stappen in herinneringsprofiel en kies Kopie van het originele document bijvoegen.
  5. Klik op Opslaan.

Voorbeeld van de herinnering en bijlagen bekijken

  1. Ga naar Verkoop > Debiteurenbeheer > Herinneringen > Overzicht.
  2. Klik bij de betreffende openstaande post op E-mail voorbeeld.
  3. Klik op Toon bijlagen.
  4. Klik op de tabbladen van het pop-upvenster om een voorbeeld van de herinnering en bijlagen te bekijken.

Dit voorbeeld kun je ook openen in de Cockpit Debiteurenbeheer. Klik in de sectie Automatische herinneringen op het Aantal van de betreffende herinnering. Ga op de pagina Overzicht | Herinneringen naar het tabblad Gepland. Klik op een openstaande post en klik op E-mail voorbeeld.

Als er geen bijlage bij de mail is gevoegd, wordt er hierover een melding getoond.

Nadat de herinnering is verstuurd, kun je deze bekijken op de pagina Overzicht | Herinneringen. Ga naar het tabblad Verzonden. Klik bij de betreffende openstaande post op Bekijken in de kolom Herinnering.

Je kunt deze ook bekijken via Documenten > Overzicht documenten. Selecteer een document. Klik op de tabbladen om de inhoud van de e-mail, de herinnering en de bijlagen te bekijken.

Lees meer over klantprofielen.

Over Tomfin

Als Exact Online partner zorgen we voor een optimale integratie vanExact Online binnen je bedrijf, zodat ze perfect aansluiten jouw bedrijfsbehoeften. Dankzij onze opleidingen bereik je een maximale ROI op je softwarekost. Daarnaast heb je bij ons steeds een vast aanspreekpunt die jouw dossier kent. Van administratieve efficiëntie tot groei en innovatie met nieuwe technologieën, we begeleiden je van a tot z bij het digitaliseren van jouw bedrijf.

Meer lezen

Ontdek de mogelijkheden

Klaar om de volgende stap te zetten naar digitale efficiëntie? Laten we praten! Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen bouwen we aan een succesvolle toekomst voor jouw bedrijf.