Nieuw veld voor de betalingsconditie per project

11 dec 2022 | Updates

We hebben het veld Betalingsconditie toegevoegd aan projecten. Met deze verbetering kun je nu verschillende betalingscondities instellen voor verschillende projecten, zelfs als de projecten aan dezelfde klant zijn verbonden. Dit was voorheen niet mogelijk, aangezien de betalingsconditie was verbonden aan de relatie.

Waar vind ik dit nieuwe veld?

Je vindt deze verbetering op twee pagina’s:

 • De pagina Projecten
  1. Ga naar Projecten > Projecten > Projecten > Overzicht.
  2. Zoek het betreffende project en klik op Code of Omschrijving.
  3. Ga in het tabblad Facturering naar het veld Betalingsconditie.
 • De pagina Onderhoud | Project
  1. Ga naar Projecten > Projecten > Projecten > Overzicht.
  2. Zoek het betreffende project en klik op Code of Omschrijving.
  3. Klik op Bewerken.
  4. Ga in het tabblad Facturering naar het veld Betalingsconditie.

Wat gebeurt er als ik dit veld invul?

Wanneer je een enkele factuur aanmaakt, dan wordt de betalingsconditie gebruikt die voor de factuur is ingesteld. Maak je een factuur voor meerdere projecten aan, dan geldt het volgende:

 • Als alle projecten dezelfde betalingsconditie hebben, dan wordt het veld Betalingsconditie in de kop automatisch ingevuld.
 • Als de projecten verschillende betalingscondities hebben, dan is het veld Betalingsconditie in de kop leeg.

Als je een offerte aanvaardt en er vervolgens een project van maakt, dan wordt de betalingsconditie ingevuld op basis van de offerte en de relatie. Dit werkt als volgt:

 • Als de betalingsconditie van de relatie verschilt van die van de offerte, dan wordt de betalingsconditie van de offerte gebruikt.
 • Als alleen de betalingsconditie van de offerte is gespecificeerd, dan wordt de betalingsconditie van de offerte gebruikt.
 • Als de betalingsconditie van de relatie hetzelfde is als die van de offerte, dan wordt de betalingsconditie van de offerte leeg gelaten. Het systeem gebruikt de betalingsconditie van de relatie bij het aanmaken van projectfacturen.
 • Als de relatie en de offerte geen betalingsconditie hebben, is het veld van de betalingsconditie leeg.

Waar zoek je naar?

Wie is Tomfin?

Wij helpen KMO’s groeien door het digitaliseren van bedrijfsprocessen met Exact Online voor Boekhouden, Handel, Productie en Project Management. Tomfin is officieel erkend als Exact Online partner met meer dan 26 jaar ervaring en specialisatie in (analytisch) boekhouden en fiscaliteit.

Tomfin helpt kmo’s digitaliseren met Exact Online vanuit een bedrijfsmatige achtergrond. We werken sinds 1996 met Exact en zijn expert in boekhouden en fiscaliteit, waardoor we meer doen dan louter implementeren.

Of het nu gaat om het opzetten van analytisch boekhouden, integraties, herstructureren van bedrijfsprocessen, complexe btw-regelgeving of internationale handel: we kunnen jou helpen. Kiezen voor Tomfin, is kiezen voor persoonlijke service en financieel-fiscale expertise.

blog

Lees verder.

Méér uit je boekhouding halen met analytisch boekhouden

Méér uit je boekhouding halen met analytisch boekhouden

Weet je niet goed waar al het geld naartoe gaat, blijf je eindeloos rekenen met spreadsheets of vraag je je af waarom de winst toch kleiner blijkt te zijn dan verwacht? Dan kan het voeren van een analytische boekhouding je waarschijnlijk helpen. Een analytische boekhouding is het hulpmiddel bij...

Kosten besparen door je boekhouding te automatiseren

Kosten besparen door je boekhouding te automatiseren

Werk je nog steeds met talloze spreadsheets en een verouderd boekhoudprogramma? Geef je nog je facturen in een doos aan je boekhouder en heb je daardoor nooit een actueel inzicht in je financiële gegevens? Dan is dit artikel iets voor jou. Veel ondernemers zien hun boekhouding als een noodzakelijk...

Digitalisatie het einde van de kmo-boekhouder?

Digitalisatie het einde van de kmo-boekhouder?

Manueel werk digitaliseren Digitale systemen bieden kmo's de dag van vandaag de mogelijkheid om boekhoudkundige taken te automatiseren. Daarbij komt dat dit voor de kmo veelal stukken goedkoper is, waardoor heel wat werk van de boekhouder dreigt te verdwijnen. Maar betekent dit daarom dat het...

nieuws

Laatste updates.