U kunt nu een factuurspecificatie in xml-formaat toevoegen als u factureert met Peppol

07 jul 2022 | Updates

Als u factureert met Peppol, kunt u nu automatisch een factuurspecificatie toevoegen aan een verkoopfactuur in xml-formaat wanneer de bestanden worden samengevoegd. Voorheen kon u de factuurspecificatie alleen versturen wanneer u deze handmatig toevoegde. Dit kostte veel tijd en is foutgevoelig. Met deze nieuwe functie hoeft u niet meer steeds de factuurspecificatie handmatig toe te voegen, dit gebeurt namelijk automatisch.

Hoe schakel ik in dat een factuurspecificatie aan een verkoopfactuur in xml-formaat wordt toegevoegd?

Eerst moet u Factuurspecificatie toevoegen selecteren en UBL 2.0 kiezen op de pagina Onderhoud | Relatie.

  1. Ga naar Relaties, kies het gewenste type relatie en klik op Overzicht. U ziet nu de pagina Overzicht | Relaties. Klik op de Code of de Naam van de relatie om de pagina Relatie te openen.
  2. Klik in de sectie Verkoop op  bij het veld Bijlage: Types. Selecteer UBL 2.0. Klik op OK. Vink Factuurspecificatie toevoegen aan. Klik op Opslaan.

Als u een verkoopfactuur print via de pagina Verkoopfactuur, ziet u dat Factuurspecificatie en factuur in één pdf-bestand samenvoegen al is aangevinkt. Klik op Afdrukken en verwerken. Als u terugkeert naar de pagina Relatie en op het tabblad Documenten en de hyperlink Bijlagen klikt, ziet u een pdf– en xml– bestand met de factuurspecificatie inbegrepen.

Over Tomfin

Als Exact Online partner zorgen we voor een optimale integratie vanExact Online binnen je bedrijf, zodat ze perfect aansluiten jouw bedrijfsbehoeften. Dankzij onze opleidingen bereik je een maximale ROI op je softwarekost. Daarnaast heb je bij ons steeds een vast aanspreekpunt die jouw dossier kent. Van administratieve efficiëntie tot groei en innovatie met nieuwe technologieën, we begeleiden je van a tot z bij het digitaliseren van jouw bedrijf.

Meer lezen

Ontdek de mogelijkheden

Klaar om de volgende stap te zetten naar digitale efficiëntie? Laten we praten! Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen bouwen we aan een succesvolle toekomst voor jouw bedrijf.