U kunt nu een factuurspecificatie in xml-formaat toevoegen als u factureert met Peppol

7 jul 2022 | Updates

Als u factureert met Peppol, kunt u nu automatisch een factuurspecificatie toevoegen aan een verkoopfactuur in xml-formaat wanneer de bestanden worden samengevoegd. Voorheen kon u de factuurspecificatie alleen versturen wanneer u deze handmatig toevoegde. Dit kostte veel tijd en is foutgevoelig. Met deze nieuwe functie hoeft u niet meer steeds de factuurspecificatie handmatig toe te voegen, dit gebeurt namelijk automatisch.

Hoe schakel ik in dat een factuurspecificatie aan een verkoopfactuur in xml-formaat wordt toegevoegd?

Eerst moet u Factuurspecificatie toevoegen selecteren en UBL 2.0 kiezen op de pagina Onderhoud | Relatie.

  1. Ga naar Relaties, kies het gewenste type relatie en klik op Overzicht. U ziet nu de pagina Overzicht | Relaties. Klik op de Code of de Naam van de relatie om de pagina Relatie te openen.
  2. Klik in de sectie Verkoop op  bij het veld Bijlage: Types. Selecteer UBL 2.0. Klik op OK. Vink Factuurspecificatie toevoegen aan. Klik op Opslaan.

Als u een verkoopfactuur print via de pagina Verkoopfactuur, ziet u dat Factuurspecificatie en factuur in één pdf-bestand samenvoegen al is aangevinkt. Klik op Afdrukken en verwerken. Als u terugkeert naar de pagina Relatie en op het tabblad Documenten en de hyperlink Bijlagen klikt, ziet u een pdf– en xml– bestand met de factuurspecificatie inbegrepen.

Waar zoek je naar?

Wie is Tomfin?

Wij helpen KMO’s groeien door het digitaliseren van bedrijfsprocessen met Exact Online voor Boekhouden, Handel, Productie en Project Management. Tomfin is officieel erkend als Exact Online partner met meer dan 26 jaar ervaring en specialisatie in (analytisch) boekhouden en fiscaliteit.

Tomfin helpt kmo’s digitaliseren met Exact Online vanuit een bedrijfsmatige achtergrond. We werken sinds 1996 met Exact en zijn expert in boekhouden en fiscaliteit, waardoor we meer doen dan louter implementeren.

Of het nu gaat om het opzetten van analytisch boekhouden, integraties, herstructureren van bedrijfsprocessen, complexe btw-regelgeving of internationale handel: we kunnen jou helpen. Kiezen voor Tomfin, is kiezen voor persoonlijke service en financieel-fiscale expertise.

blog

Lees verder.

Digitalisatie het einde van de kmo-boekhouder?

Digitalisatie het einde van de kmo-boekhouder?

Manueel werk digitaliseren Digitale systemen bieden kmo's de dag van vandaag de mogelijkheid om boekhoudkundige taken te automatiseren. Daarbij komt dat dit voor de kmo veelal stukken goedkoper is, waardoor heel wat werk van de boekhouder dreigt te verdwijnen. Maar betekent dit daarom dat het...

Hoe overstappen naar Exact Online vanuit huidig boekhoudprogramma?

Hoe overstappen naar Exact Online vanuit huidig boekhoudprogramma?

Je wil graag overstappen naar een nieuw boekhoudpakket, maar je ziet alleen maar obstakels. Je ziet ertegen op omdat het misschien veel tijd zal vragen, een hoop gedoe zal zijn en ondertussen ben je gewoon aan je huidige programma die het grotendeels wel doet. Maar het zou weleens eenvoudiger...

Hoeveel kost Exact Online?

Hoeveel kost Exact Online?

Wat kost Exact Online? Cloud software Exact Online is cloud software. Concreet betekent dit dat je de software kan gebruiken zonder programma's te installeren, je geen servers nodig hebt en je je geen kopzorgen hoeft te maken over onverwachte kosten voor migraties of upgrades. Exact Online is...

nieuws

Laatste updates.