Verbeteringen voor automatische factuurverwerking

15 okt 2023 | Updates

We hebben nieuwe functies toegevoegd aan Exact Online Boekhouden om je meer inzicht te geven in hoe je facturen automatisch verwerkt worden. Dankzij deze verbetering kun je gemakkelijk facturen vinden en vervolgacties ondernemen, ongeacht of je een boeking hebt aangemaakt of niet. Je kunt nu extra gegevens toevoegen aan het boekingsvoorstel. Je kunt nu ook de voortgang van een scan bijhouden om meer inzicht te krijgen in facturen die zijn geüpload en gescand.

Met deze verbeteringen in Exact Online Boekhouden wordt werken met facturen nog makkelijker.

Verbeteringen voor automatische factuurverwerking

Nieuw overzicht aankoopfacturen
Er is een nieuw tabblad Documenten toegevoegd aan het Aankoopoverzicht. Op deze pagina kun je alle aankoopfacturen inzien, ongeacht de status. Ga naar Aankoop > Facturen > Aankoop > Overzicht en klik op het tabblad Documenten.
Extra gegevens toevoegen aan een boekingsvoorstel
Je kunt nu extra informatie toevoegen, zoals een kostendrager, kostenplaats en projectcode. Deze informatie wordt dan meegenomen in het boekingsvoorstel. Klik op Facturen uploaden in het Aankoopoverzicht.
Verbeterd inzicht in factuurverwerking
Ontbreken er elementen op de pagina? Klik dan op  en vervolgens op de hyperlink Aanpassen om ze toe te voegen. Lees meer over pagina’s in Exact Online aanpassen.
Ga naar Boekingsvoorstellen in het Aankoopoverzicht. Klik op Geüploade scans rechts bovenin en ga naar het tabblad Aankoopfacturen. Op de pagina Geüploade scans | Overzicht zie je nu de volgende updates:

  • Het aantal pagina’s van geüploade documenten wordt nu vergeleken met het aantal gescande pagina’s. Zo wordt ervoor gezorgd dat alle pagina’s correct worden geüpload en verwerkt.
  • Het aantal facturen in elke batch wordt nu ook weergegeven.
  • De foutmeldingen in de kolom Opmerkingen zijn duidelijker en gebruiksvriendelijker gemaakt zodat je makkelijker kunt zien wat er mis is gegaan tijdens het scannen.
  • Je kunt de voortgang van de boekingsvoorstellen zien die worden gegenereerd, alsmede de status van de factuur. Klik op de betreffende factuur in de kolom Uploaden om deze informatie te zien. Als je meerdere facturen hebt geüpload, kun je klikken op de pijl in het tabblad Factuur om een factuur te selecteren.

Lees meer over aankoopfacturen bekijken en boekingsvoorstellen verwerken.

Over Tomfin

Als Exact Online partner zorgen we voor een optimale integratie vanExact Online binnen je bedrijf, zodat ze perfect aansluiten jouw bedrijfsbehoeften. Dankzij onze opleidingen bereik je een maximale ROI op je softwarekost. Daarnaast heb je bij ons steeds een vast aanspreekpunt die jouw dossier kent. Van administratieve efficiëntie tot groei en innovatie met nieuwe technologieën, we begeleiden je van a tot z bij het digitaliseren van jouw bedrijf.

Meer lezen

Ontdek de mogelijkheden

Klaar om de volgende stap te zetten naar digitale efficiëntie? Laten we praten! Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen bouwen we aan een succesvolle toekomst voor jouw bedrijf.