5 voordelen van werken met Exact Online als ondernemer

20 aug 2023 | Blog

Van zodra je je eigen onderneming opstart, komt er een heleboel administratie op je af. Als ondernemer weet je natuurlijk dat het erg belangrijk is om die administratie goed bij te houden. Maar is het je favoriete bezigheid? Waarschijnlijk niet. En dat begrijpen we bij Exact maar al te goed. Onlangs reviewde Boekhouderstotaal.be onze boekhoudsoftware. We zetten de 5 voordelen van deze software op een rij voor jou.

 

1. Meer automatiseren = meer tijd

Een ondernemer verliest gemiddeld 7,5 uur per maand aan administratie. Dat zijn heel wat uurtjes die je uiteraard liever in je core business steekt. Met Exact Online verminder je het aantal uren aanzienlijk, want de slimme software automatiseert een heleboel taken. Het systeem verwerkt bijvoorbeeld automatisch je aan- en verkoopfacturen. Een automatische koppeling met je bank zorgt er dan weer voor dat betalingen veel vlotter gaan.

2. Samenwerking staat centraal

In Exact Online kan je gemakkelijk samenwerken met je boekhouder. De flexibiliteit van de software laat je toe om te beslissen wat je zelf doet en wat je doorgeeft aan de boekhouder. De automatisaties van Exact Online zorgen ervoor dat je veel taken op eigen houtje kunt doen zonder tijd te verliezen. Zo kan je ervoor kiezen om je dagelijkse administratie zelf te verwerken, maar complexe zaken, zoals de btw-aangifte, door te geven aan je boekhouder. Door op deze manier samen te werken, heeft jouw boekhouder bovendien meer tijd om een adviserende rol op te nemen en je beter bij te staan bij grote beslissingen of groeimogelijkheden voor je onderneming.

3. SaaS in de cloud

Exact Online is een software in de cloud. Je hoeft dus niets lokaal te installeren. Dat is handig, want zo kan jij om het even waar en wanneer aan je bedrijfsgegevens. Je hoeft met andere woorden niet te wachten tot je weer op kantoor bent om je administratie te bekijken. Gewoon even online inloggen en je hebt een zicht op al je cijfers. Werken in de cloud zorgt er ook voor dat de software makkelijk bijgewerkt kan worden zonder dat jij handmatig updates hoeft te installeren.

4. Mee met de wetgeving

Bij Exact zijn we altijd mee met de laatste nieuwe regels. We volgen wijzigingen in de wetgeving op de voet en passen onze software meteen aan waar nodig. Exact Online is dus altijd up-to-date volgens de laatste wetten, zo hoef jij je daar geen zorgen meer over te maken.

5. Makkelijk koppelen met andere software

Dankzij de open API van Exact Online kunnen andere aanbieders een koppeling opzetten met de software van Exact. Op die manier communiceren verschillende programma’s vlekkeloos met elkaar en kunnen ze informatie delen, zodat jij dat niet meer handmatig hoeft te doen. Exact heeft een App Center waar al meer dan 220 andere softwareleveranciers te vinden zijn. In slechts enkele klikken kan je hun apps integreren met Exact Online.

Benieuwd naar wat Exact Online kan betekenen voor jouw organisatie? Probeer nu 30 dagen gratis.

Over Tomfin

Als Exact Online partner zorgen we voor een optimale integratie vanExact Online binnen je bedrijf, zodat ze perfect aansluiten jouw bedrijfsbehoeften. Dankzij onze opleidingen bereik je een maximale ROI op je softwarekost. Daarnaast heb je bij ons steeds een vast aanspreekpunt die jouw dossier kent. Van administratieve efficiëntie tot groei en innovatie met nieuwe technologieën, we begeleiden je van a tot z bij het digitaliseren van jouw bedrijf.

Meer lezen

Ontdek de mogelijkheden

Klaar om de volgende stap te zetten naar digitale efficiëntie? Laten we praten! Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen bouwen we aan een succesvolle toekomst voor jouw bedrijf.