Automatisch bankafschriften toewijzen aan grootboekrekeningen en melding ter controle

05 feb 2023 | Updates

Als je een bankafschrift importeert, krijg je suggesties voor de toe te wijzen grootboekrekening te zien. Om het nog eenvoudiger voor je te maken, worden de suggesties vanaf nu automatisch toegewezen en krijg je in een melding de toegewezen bankafschriften te zien die je alleen nog hoeft te controleren.

Wil je zien hoe deze verbetering werkt? Ga dan naar de pagina Afschriften | Af te handelen. Ga naar Financieel > Bank en kas > Afschriften > Af te handelen.

Geïmporteerde bankafschriften met suggesties worden automatisch toegewezen

Als je een bankafschrift importeert, krijg je suggesties voor de toe te wijzen grootboekrekening te zien. Als er maar één suggestie is voor de grootboekrekening, wordt het bankafschrift automatisch toegewezen. Als er meerdere suggesties voor grootboekrekeningen zijn, wordt de eerste suggestie gebruikt en wordt het bankafschrift automatisch toegewezen. Je kunt de overige suggesties ook bekijken in een wisselmenu. We hebben deze verbetering doorgevoerd omdat in 85% van de gevallen de eerste suggestie wordt gebruikt. Op deze manier hebben we het gebruiksgemak voor je verbeterd. Als een toewijzing moet worden beoordeeld, krijg je een melding te zien met informatie over de toewijzing van het afschrift.

Melding voor het controleren van een bankafschrift

Naast de rode en groene pictogrammen in de kolom Status hebben we nu ook een oranje pictogram toegevoegd. Het oranje pictogram geeft aan dat je de toewijzing van het bankafschrift aan een grootboekrekening moet controleren. In de melding lees je ook waarom je de toewijzing moet controleren. Als je de toewijzing hebt gecontroleerd, wordt er in de kolom Status een groen pictogram weergegeven. Je krijgt ook een groen pictogram te zien als je de pagina Afschriftregel | Detail opent (dit doe je door op de datum van het bankafschrift te klikken op de pagina Afschriften | Af te handelen) en je wijzigingen opslaat.

De reden voor de toewijzing voor elk bankafschrift kun je bekijken op de pagina Afschriftregel | Detail.

Lees meer over bankafschriften importeren.

Over Tomfin

Als Exact Online partner zorgen we voor een optimale integratie vanExact Online binnen je bedrijf, zodat ze perfect aansluiten jouw bedrijfsbehoeften. Dankzij onze opleidingen bereik je een maximale ROI op je softwarekost. Daarnaast heb je bij ons steeds een vast aanspreekpunt die jouw dossier kent. Van administratieve efficiëntie tot groei en innovatie met nieuwe technologieën, we begeleiden je van a tot z bij het digitaliseren van jouw bedrijf.

Meer lezen

Ontdek de mogelijkheden

Klaar om de volgende stap te zetten naar digitale efficiëntie? Laten we praten! Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen bouwen we aan een succesvolle toekomst voor jouw bedrijf.