Automatisch bankafschriften toewijzen aan grootboekrekeningen en melding ter controle

5 feb 2023 | Updates

Als je een bankafschrift importeert, krijg je suggesties voor de toe te wijzen grootboekrekening te zien. Om het nog eenvoudiger voor je te maken, worden de suggesties vanaf nu automatisch toegewezen en krijg je in een melding de toegewezen bankafschriften te zien die je alleen nog hoeft te controleren.

Wil je zien hoe deze verbetering werkt? Ga dan naar de pagina Afschriften | Af te handelen. Ga naar Financieel > Bank en kas > Afschriften > Af te handelen.

Geïmporteerde bankafschriften met suggesties worden automatisch toegewezen

Als je een bankafschrift importeert, krijg je suggesties voor de toe te wijzen grootboekrekening te zien. Als er maar één suggestie is voor de grootboekrekening, wordt het bankafschrift automatisch toegewezen. Als er meerdere suggesties voor grootboekrekeningen zijn, wordt de eerste suggestie gebruikt en wordt het bankafschrift automatisch toegewezen. Je kunt de overige suggesties ook bekijken in een wisselmenu. We hebben deze verbetering doorgevoerd omdat in 85% van de gevallen de eerste suggestie wordt gebruikt. Op deze manier hebben we het gebruiksgemak voor je verbeterd. Als een toewijzing moet worden beoordeeld, krijg je een melding te zien met informatie over de toewijzing van het afschrift.

Melding voor het controleren van een bankafschrift

Naast de rode en groene pictogrammen in de kolom Status hebben we nu ook een oranje pictogram toegevoegd. Het oranje pictogram geeft aan dat je de toewijzing van het bankafschrift aan een grootboekrekening moet controleren. In de melding lees je ook waarom je de toewijzing moet controleren. Als je de toewijzing hebt gecontroleerd, wordt er in de kolom Status een groen pictogram weergegeven. Je krijgt ook een groen pictogram te zien als je de pagina Afschriftregel | Detail opent (dit doe je door op de datum van het bankafschrift te klikken op de pagina Afschriften | Af te handelen) en je wijzigingen opslaat.

De reden voor de toewijzing voor elk bankafschrift kun je bekijken op de pagina Afschriftregel | Detail.

Lees meer over bankafschriften importeren.

Waar zoek je naar?

Wie is Tomfin?

Wij helpen KMO’s groeien door het digitaliseren van bedrijfsprocessen met Exact Online voor Boekhouden, Handel, Productie en Project Management. Tomfin is officieel erkend als Exact Online partner met meer dan 26 jaar ervaring en specialisatie in (analytisch) boekhouden en fiscaliteit.

Tomfin helpt kmo’s digitaliseren met Exact Online vanuit een bedrijfsmatige achtergrond. We werken sinds 1996 met Exact en zijn expert in boekhouden en fiscaliteit, waardoor we meer doen dan louter implementeren.

Of het nu gaat om het opzetten van analytisch boekhouden, integraties, herstructureren van bedrijfsprocessen, complexe btw-regelgeving of internationale handel: we kunnen jou helpen. Kiezen voor Tomfin, is kiezen voor persoonlijke service en financieel-fiscale expertise.

blog

Lees verder.

Méér uit je boekhouding halen met analytisch boekhouden

Méér uit je boekhouding halen met analytisch boekhouden

Weet je niet goed waar al het geld naartoe gaat, blijf je eindeloos rekenen met spreadsheets of vraag je je af waarom de winst toch kleiner blijkt te zijn dan verwacht? Dan kan het voeren van een analytische boekhouding je waarschijnlijk helpen. Een analytische boekhouding is het hulpmiddel bij...

Kosten besparen door je boekhouding te automatiseren

Kosten besparen door je boekhouding te automatiseren

Werk je nog steeds met talloze spreadsheets en een verouderd boekhoudprogramma? Geef je nog je facturen in een doos aan je boekhouder en heb je daardoor nooit een actueel inzicht in je financiële gegevens? Dan is dit artikel iets voor jou. Veel ondernemers zien hun boekhouding als een noodzakelijk...

Digitalisatie het einde van de kmo-boekhouder?

Digitalisatie het einde van de kmo-boekhouder?

Manueel werk digitaliseren Digitale systemen bieden kmo's de dag van vandaag de mogelijkheid om boekhoudkundige taken te automatiseren. Daarbij komt dat dit voor de kmo veelal stukken goedkoper is, waardoor heel wat werk van de boekhouder dreigt te verdwijnen. Maar betekent dit daarom dat het...

nieuws

Laatste updates.