Automatisch bankrekeningen toewijzen aan betalingen

15 sep 2022 | Updates

Sommige administraties gebruiken meerdere bankrekeningen om betalingen te verrichten en te ontvangen. Als je het bankrekeningnummer moest wijzigen om een betaling te voltooien moest je als extra stap handmatig een ander bankrekeningnummer aan die factuur toewijzen. Dit kon mogelijk fouten veroorzaken. Daarom hebben we het nu mogelijk gemaakt om meerdere bankrekeningen te gebruiken om betalingen te verrichten en te ontvangen.

Hoe kan ik een andere bankrekening toewijzen om betalingen mee te verrichten en te ontvangen?

Je kunt dit doen door in je betalingscondities aan te geven welke bankrekening je wilt gebruiken.

  1. Ga naar Administratienaam > Stamgegevens > Relaties > Betalingscondities.
  2. Klik op Nieuw om een betalingsconditie aan te maken of klik op de Omschrijving van een bestaande betalingsconditie om deze aan te passen.
    • Voer voor nieuwe betalingscondities een Code of Omschrijving in en selecteer Incasso of Elektronisch als de Betalingswijze.
    • Selecteer voor het wijzigen van bestaande betalingscondities Incasso of Elektronisch als de Betalingswijze.
  3. In het veld Eigen rekening vul je het bankrekeningnummer in dat je wilt gebruiken bij deze betalingsconditie. (Optioneel) Als je dit veld leeg laat, wordt de hoofdbankrekening gebruikt.
  4. Voer in de sectie Vervaldatum in wanneer een factuur betaald moet zijn. Je kunt hierbij kiezen uit twee opties. In het veld Aantal keren einde v/d maand geef je aan hoe vaak een maand voorbij mag gaan voor de vervaldatum. Als je bijvoorbeeld op 21 januari een factuur verstuurt en bij dit veld 2 hebt ingevoerd, is de vervaldatum 31 maart. In het veld Aantal dagen geef je aan na hoeveel dagen een factuur betaald moet zijn, bijvoorbeeld 21 dagen. In de sectie Voorbeeld – Vervaldatum zie je hoe de vervaldatum wordt berekend.
  5. Indien van toepassing, voer je de kortingsgegevens in. Voer het Aantal dagen in dat de korting geldt, wat het Kortingspercentage is en hoe de korting en btw berekend worden.
  6. Klik op Opslaan.

Nadat je de stamgegevens juist hebt ingesteld, wordt de bankrekening automatisch toegevoegd volgens de betalingscondities wanneer je een nieuwe inkoop- of verkoopboeking opslaat.

Je kunt dit op de factuurlay-outs weergeven. Je kunt het veld toevoegen vanuit het betalingsconditieblok in de koptekst van de factuur. Lees meer over eenvoudige elementen aan een lay-out toevoegen.

Lees meer over betalingscondities aanmaken en beheren.

Waar zoek je naar?

Wie is Tomfin?

Wij helpen KMO’s groeien door het digitaliseren van bedrijfsprocessen met Exact Online voor Boekhouden, Handel, Productie en Project Management. Tomfin is officieel erkend als Exact Online partner met meer dan 26 jaar ervaring en specialisatie in (analytisch) boekhouden en fiscaliteit.

Tomfin helpt kmo’s digitaliseren met Exact Online vanuit een bedrijfsmatige achtergrond. We werken sinds 1996 met Exact en zijn expert in boekhouden en fiscaliteit, waardoor we meer doen dan louter implementeren.

Of het nu gaat om het opzetten van analytisch boekhouden, integraties, herstructureren van bedrijfsprocessen, complexe btw-regelgeving of internationale handel: we kunnen jou helpen. Kiezen voor Tomfin, is kiezen voor persoonlijke service en financieel-fiscale expertise.

blog

Lees verder.

Digitalisatie het einde van de kmo-boekhouder?

Digitalisatie het einde van de kmo-boekhouder?

Manueel werk digitaliseren Digitale systemen bieden kmo's de dag van vandaag de mogelijkheid om boekhoudkundige taken te automatiseren. Daarbij komt dat dit voor de kmo veelal stukken goedkoper is, waardoor heel wat werk van de boekhouder dreigt te verdwijnen. Maar betekent dit daarom dat het...

Hoe overstappen naar Exact Online vanuit huidig boekhoudprogramma?

Hoe overstappen naar Exact Online vanuit huidig boekhoudprogramma?

Je wil graag overstappen naar een nieuw boekhoudpakket, maar je ziet alleen maar obstakels. Je ziet ertegen op omdat het misschien veel tijd zal vragen, een hoop gedoe zal zijn en ondertussen ben je gewoon aan je huidige programma die het grotendeels wel doet. Maar het zou weleens eenvoudiger...

Hoeveel kost Exact Online?

Hoeveel kost Exact Online?

Wat kost Exact Online? Cloud software Exact Online is cloud software. Concreet betekent dit dat je de software kan gebruiken zonder programma's te installeren, je geen servers nodig hebt en je je geen kopzorgen hoeft te maken over onverwachte kosten voor migraties of upgrades. Exact Online is...

nieuws

Laatste updates.