Incoterms gebruiken in offertes, verkooporders, verkoopfacturen en bestellingen

17 dec 2022 | Updates

International Commerce Terms (Incoterms), zoals onder andere Cost and Freight (CFR), Free on Board (FOB) en Ex Works (EXW) zijn standaardtermen die belangrijk zijn voor de internationale handel. Incoterms worden gebruikt in contracten en helpen bedrijven over de hele wereld om beter te begrijpen welke partij verantwoordelijk is voor welk onderdeel van het vrachtvervoer.

Je kunt nu Incoterms gebruiken in offertes, verkooporders, verkoopfacturen en bestellingen. Daarnaast kun je nu ook een standaard-Incoterm koppelen aan je leveranciers en klanten.

We hebben ook het veld Incoterms toegevoegd aan de lay-outs voor offertes, verkooporders, verkoopfacturen en bestellingen.

Exact Online ondersteunt de versies 2010 en 2020 voor Incoterms. Nieuwe versies worden toegevoegd zodra ze beschikbaar zijn.

Een standaard-Incoterm koppelen aan je leveranciers en klanten

Je kunt een standaard-Incoterm koppelen aan een leverancier of klant die dan wordt voorgesteld wanneer je voor deze partij een offerte, verkooporder, verkoopfactuur of bestelling aanmaakt.

 1. Ga naar Administratienaam > Stamgegevens > Relaties > Leveranciers of Administratienaam > Stamgegevens > Relaties > Klanten.
 2. Klik op een link in de kolom Naam om de pagina van de leverancier of klant te openen.
 3. Klik op Bewerken.
 4. Vul de standaard-Incoterm voor de leverancier of klant in bij Incoterm in de sectie Verkoop. Typ in het veld Incoterm-adres het adres waarop deze Incoterm van toepassing is.
 5. Klik op Opslaan.

Een Incoterm koppelen aan een offerte, verkooporder, verkoopfactuur of bestelling

 1. Ga naar Verkoop > Offertes > Offertes > AanmakenVerkoop > Orders > Verkooporders > AanmakenVerkoop > Facturen > Verkoopfacturen > Aanmaken of Inkoop > Bestellingen > Bestellingen > Aanmaken.
 2. Selecteer de Incoterm en klik op het pictogram naast het veld Incoterm om het Incoterm-adres in te voeren.

Let op: Als je een standaard-Incoterm koppelt aan een leverancier of klant, worden de Incoterm en het Incoterm-adres standaard vooraf ingevuld. Je kunt dit wijzigen.

Incoterms toevoegen aan je lay-outs

 1. Ga naar Administratienaam > Stamgegevens > Lay-outs > Overzicht.
 2. Klik op de hyperlink in de kolom Omschrijving om de lay-out voor de offerte, verkooporder, verkoopfactuur of bestelling te openen.
 3. Sleep het veld Velden naar de lay-out.
 4. Selecteer bij Blok de OfferteVerkooporderVerkoopfactuur of Bestelling.
 5. Selecteer bij Sub: Blok de Kopregel.
 6. Selecteer Incoterm en klik op ►.
 7. Klik op OK.
 8. Klik op Opslaan.

Over Tomfin

Als Exact Online partner zorgen we voor een optimale integratie vanExact Online binnen je bedrijf, zodat ze perfect aansluiten jouw bedrijfsbehoeften. Dankzij onze opleidingen bereik je een maximale ROI op je softwarekost. Daarnaast heb je bij ons steeds een vast aanspreekpunt die jouw dossier kent. Van administratieve efficiëntie tot groei en innovatie met nieuwe technologieën, we begeleiden je van a tot z bij het digitaliseren van jouw bedrijf.

Meer lezen

Ontdek de mogelijkheden

Klaar om de volgende stap te zetten naar digitale efficiëntie? Laten we praten! Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen bouwen we aan een succesvolle toekomst voor jouw bedrijf.