Incoterms gebruiken in offertes, verkooporders, verkoopfacturen en bestellingen

17 dec 2022 | Updates

International Commerce Terms (Incoterms), zoals onder andere Cost and Freight (CFR), Free on Board (FOB) en Ex Works (EXW) zijn standaardtermen die belangrijk zijn voor de internationale handel. Incoterms worden gebruikt in contracten en helpen bedrijven over de hele wereld om beter te begrijpen welke partij verantwoordelijk is voor welk onderdeel van het vrachtvervoer.

Je kunt nu Incoterms gebruiken in offertes, verkooporders, verkoopfacturen en bestellingen. Daarnaast kun je nu ook een standaard-Incoterm koppelen aan je leveranciers en klanten.

We hebben ook het veld Incoterms toegevoegd aan de lay-outs voor offertes, verkooporders, verkoopfacturen en bestellingen.

Exact Online ondersteunt de versies 2010 en 2020 voor Incoterms. Nieuwe versies worden toegevoegd zodra ze beschikbaar zijn.

Een standaard-Incoterm koppelen aan je leveranciers en klanten

Je kunt een standaard-Incoterm koppelen aan een leverancier of klant die dan wordt voorgesteld wanneer je voor deze partij een offerte, verkooporder, verkoopfactuur of bestelling aanmaakt.

 1. Ga naar Administratienaam > Stamgegevens > Relaties > Leveranciers of Administratienaam > Stamgegevens > Relaties > Klanten.
 2. Klik op een link in de kolom Naam om de pagina van de leverancier of klant te openen.
 3. Klik op Bewerken.
 4. Vul de standaard-Incoterm voor de leverancier of klant in bij Incoterm in de sectie Verkoop. Typ in het veld Incoterm-adres het adres waarop deze Incoterm van toepassing is.
 5. Klik op Opslaan.

Een Incoterm koppelen aan een offerte, verkooporder, verkoopfactuur of bestelling

 1. Ga naar Verkoop > Offertes > Offertes > AanmakenVerkoop > Orders > Verkooporders > AanmakenVerkoop > Facturen > Verkoopfacturen > Aanmaken of Inkoop > Bestellingen > Bestellingen > Aanmaken.
 2. Selecteer de Incoterm en klik op het pictogram naast het veld Incoterm om het Incoterm-adres in te voeren.

Let op: Als je een standaard-Incoterm koppelt aan een leverancier of klant, worden de Incoterm en het Incoterm-adres standaard vooraf ingevuld. Je kunt dit wijzigen.

Incoterms toevoegen aan je lay-outs

 1. Ga naar Administratienaam > Stamgegevens > Lay-outs > Overzicht.
 2. Klik op de hyperlink in de kolom Omschrijving om de lay-out voor de offerte, verkooporder, verkoopfactuur of bestelling te openen.
 3. Sleep het veld Velden naar de lay-out.
 4. Selecteer bij Blok de OfferteVerkooporderVerkoopfactuur of Bestelling.
 5. Selecteer bij Sub: Blok de Kopregel.
 6. Selecteer Incoterm en klik op ►.
 7. Klik op OK.
 8. Klik op Opslaan.

Waar zoek je naar?

Wie is Tomfin?

Wij helpen KMO’s groeien door het digitaliseren van bedrijfsprocessen met Exact Online voor Boekhouden, Handel, Productie en Project Management. Tomfin is officieel erkend als Exact Online partner met meer dan 26 jaar ervaring en specialisatie in (analytisch) boekhouden en fiscaliteit.

Tomfin helpt kmo’s digitaliseren met Exact Online vanuit een bedrijfsmatige achtergrond. We werken sinds 1996 met Exact en zijn expert in boekhouden en fiscaliteit, waardoor we meer doen dan louter implementeren.

Of het nu gaat om het opzetten van analytisch boekhouden, integraties, herstructureren van bedrijfsprocessen, complexe btw-regelgeving of internationale handel: we kunnen jou helpen. Kiezen voor Tomfin, is kiezen voor persoonlijke service en financieel-fiscale expertise.

blog

Lees verder.

Méér uit je boekhouding halen met analytisch boekhouden

Méér uit je boekhouding halen met analytisch boekhouden

Weet je niet goed waar al het geld naartoe gaat, blijf je eindeloos rekenen met spreadsheets of vraag je je af waarom de winst toch kleiner blijkt te zijn dan verwacht? Dan kan het voeren van een analytische boekhouding je waarschijnlijk helpen. Een analytische boekhouding is het hulpmiddel bij...

Kosten besparen door je boekhouding te automatiseren

Kosten besparen door je boekhouding te automatiseren

Werk je nog steeds met talloze spreadsheets en een verouderd boekhoudprogramma? Geef je nog je facturen in een doos aan je boekhouder en heb je daardoor nooit een actueel inzicht in je financiële gegevens? Dan is dit artikel iets voor jou. Veel ondernemers zien hun boekhouding als een noodzakelijk...

Digitalisatie het einde van de kmo-boekhouder?

Digitalisatie het einde van de kmo-boekhouder?

Manueel werk digitaliseren Digitale systemen bieden kmo's de dag van vandaag de mogelijkheid om boekhoudkundige taken te automatiseren. Daarbij komt dat dit voor de kmo veelal stukken goedkoper is, waardoor heel wat werk van de boekhouder dreigt te verdwijnen. Maar betekent dit daarom dat het...

nieuws

Laatste updates.