Inkoopretouren aanmaken voor projecten

23 mei 2023 | Updates

Je kunt nu een project selecteren waarvoor je goederen uit inkooporders wilt retourneren. Je gebruikt hiervoor het veld Project op de pagina Inkoopretour – Nieuw. Nadat je een project hebt geselecteerd, zie je aanvullende gegevens van dat project in de kolommen ProjectProjectcodeKostenpost en Doorbelasten.

Daarnaast kun je deze functie gebruiken op de overzichtspagina Inkoophistorie. Ga naar deze pagina via Inkoop > Ontvangsten en retouren > Retouren > Historie.

Lees meer over inkoopretouren aanmaken.

Een inkoopretour aanmaken voor een project

  1. Ga naar Inkoop > Ontvangsten en retouren > Retouren > Aanmaken en klik op het tabblad Inkooporder.
  2. Selecteer het Project waarvoor je de inkoopretour wilt aanmaken.
  3. Klik op Vernieuwen.
  4. Vink de projectleverancier aan en klik op Nieuw.
  5. Vul de benodigde gegevens in.
  6. Klik op Verwerken om de inkoopretour definitief te maken. Of klik op Verwerken en afdrukken om de inkoopretour definitief te maken en de retourbon af te drukken.

Aangepaste hoeveelheid op facturen voor doorbelaste inkooporders

Houd er rekening mee dat wanneer de inkooporder al is gecrediteerd en doorbelast, en je klant al gefactureerd is, een credit voorstelregel wordt aangemaakt om de inkoop op het factuurvoorstel te crediteren.

Over Tomfin

Als Exact Online partner zorgen we voor een optimale integratie vanExact Online binnen je bedrijf, zodat ze perfect aansluiten jouw bedrijfsbehoeften. Dankzij onze opleidingen bereik je een maximale ROI op je softwarekost. Daarnaast heb je bij ons steeds een vast aanspreekpunt die jouw dossier kent. Van administratieve efficiëntie tot groei en innovatie met nieuwe technologieën, we begeleiden je van a tot z bij het digitaliseren van jouw bedrijf.

Meer lezen

Ontdek de mogelijkheden

Klaar om de volgende stap te zetten naar digitale efficiëntie? Laten we praten! Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen bouwen we aan een succesvolle toekomst voor jouw bedrijf.