Klanten factureren op basis van WBS-activiteiten

6 nov 2022 | Updates

We hebben een nieuwe functie toegevoegd waarmee je klanten flexibeler kunt factureren op basis van Work Breakdown Structure (WBS)-activiteiten. Met behulp van WBS-activiteiten kun je het werk binnen een project makkelijker plannen en budgetteren. Dankzij deze verbetering kun je facturen op verschillende manieren aanmaken voor elke afzonderlijke WBS-activiteit of -kostenpost. Zo kun je meerdere factuurmethoden gebruiken binnen een project. Deze nieuwe manier om facturen aan te maken biedt meer gebruiksgemak en flexibiliteit.

Wat is er veranderd op de pagina’s Onderhoud | Activiteit en Onderhoud | Kostenpost?

Je kunt nu een Methode van factureren kiezen bij elke WBS-activiteit of -kostenpost. Je kunt bijvoorbeeld bij een project met een Vaste prijs een activiteit of kostenpost toevoegen voor het ontwerpen van een website. Je kunt dit factureren onder Nacalculatie. Je kunt nu ook een factuurtermijn aanmaken voor de activiteit of kostenpost.

Het nieuwe tabblad Facturen op de pagina’s Onderhoud | Activiteit en Onderhoud | Kostenpost geeft een overzicht van verzonden facturen die zijn gekoppeld aan de WBS-activiteit.

Tenslotte zie je in de sectie Budget de kolom Gerealiseerd. Daarin staat wat er voor de activiteit al is afgerond. Dit geeft een volledig overzicht van gerealiseerde UrenKostenOmzetResultaat en je Marge ten opzichte van wat is begroot.

Facturering voor WBS-activiteiten en -kostenposten inschakelen

 1. Ga naar Projecten > Projecten > Projecten > Overzicht. Klik op de Code of Omschrijving van het project en daarna op het WBS-pictogram in de sectie Snelkoppelingen.
 2. Klik op Regel toevoegen en selecteer Activiteit of Kostenpost in de keuzelijst.
 3. Selecteer in de sectie Facturering een Methode voor de facturering en vul een factuurdatum in.
 4. Er verschijnt een pop-upvenster: Wilt u een factuurtermijn aanmaken? Je kunt kiezen uit Nu of Later.
  • Klik op Nu om een factuurtermijn aan te maken.
  • Als je je in de planningsfase van het project bevindt, klik dan op Later om op een ander moment een factuurtermijn aan te maken.
 5. Klik op Opslaan.

Facturen op basis van WBS-activiteiten of -kostenposten bekijken

 1. Ga naar Projecten > Projecten > Projecten > Overzicht. Klik op de Code of Omschrijving van het project en daarna op het WBS-pictogram in de sectie Snelkoppelingen.
 2. Klik in de sectie Overzicht op het tabblad Facturering en klik vervolgens op Alles tonen.

Lees meer over een Work Breakdown Structure aanmaken.

Waar zoek je naar?

Wie is Tomfin?

Wij helpen KMO’s groeien door het digitaliseren van bedrijfsprocessen met Exact Online voor Boekhouden, Handel, Productie en Project Management. Tomfin is officieel erkend als Exact Online partner met meer dan 26 jaar ervaring en specialisatie in (analytisch) boekhouden en fiscaliteit.

Tomfin helpt kmo’s digitaliseren met Exact Online vanuit een bedrijfsmatige achtergrond. We werken sinds 1996 met Exact en zijn expert in boekhouden en fiscaliteit, waardoor we meer doen dan louter implementeren.

Of het nu gaat om het opzetten van analytisch boekhouden, integraties, herstructureren van bedrijfsprocessen, complexe btw-regelgeving of internationale handel: we kunnen jou helpen. Kiezen voor Tomfin, is kiezen voor persoonlijke service en financieel-fiscale expertise.

blog

Lees verder.

Digitalisatie het einde van de kmo-boekhouder?

Digitalisatie het einde van de kmo-boekhouder?

Manueel werk digitaliseren Digitale systemen bieden kmo's de dag van vandaag de mogelijkheid om boekhoudkundige taken te automatiseren. Daarbij komt dat dit voor de kmo veelal stukken goedkoper is, waardoor heel wat werk van de boekhouder dreigt te verdwijnen. Maar betekent dit daarom dat het...

Hoe overstappen naar Exact Online vanuit huidig boekhoudprogramma?

Hoe overstappen naar Exact Online vanuit huidig boekhoudprogramma?

Je wil graag overstappen naar een nieuw boekhoudpakket, maar je ziet alleen maar obstakels. Je ziet ertegen op omdat het misschien veel tijd zal vragen, een hoop gedoe zal zijn en ondertussen ben je gewoon aan je huidige programma die het grotendeels wel doet. Maar het zou weleens eenvoudiger...

Hoeveel kost Exact Online?

Hoeveel kost Exact Online?

Wat kost Exact Online? Cloud software Exact Online is cloud software. Concreet betekent dit dat je de software kan gebruiken zonder programma's te installeren, je geen servers nodig hebt en je je geen kopzorgen hoeft te maken over onverwachte kosten voor migraties of upgrades. Exact Online is...

nieuws

Laatste updates.