Nieuw veld voor de betalingsconditie per project

11 dec 2022 | Updates

We hebben het veld Betalingsconditie toegevoegd aan projecten. Met deze verbetering kun je nu verschillende betalingscondities instellen voor verschillende projecten, zelfs als de projecten aan dezelfde klant zijn verbonden. Dit was voorheen niet mogelijk, aangezien de betalingsconditie was verbonden aan de relatie.

Waar vind ik dit nieuwe veld?

Je vindt deze verbetering op twee pagina’s:

 • De pagina Projecten
  1. Ga naar Projecten > Projecten > Projecten > Overzicht.
  2. Zoek het betreffende project en klik op Code of Omschrijving.
  3. Ga in het tabblad Facturering naar het veld Betalingsconditie.

 

 • De pagina Onderhoud | Project
  1. Ga naar Projecten > Projecten > Projecten > Overzicht.
  2. Zoek het betreffende project en klik op Code of Omschrijving.
  3. Klik op Bewerken.
  4. Ga in het tabblad Facturering naar het veld Betalingsconditie.

Wat gebeurt er als ik dit veld invul?

Wanneer je een enkele factuur aanmaakt, dan wordt de betalingsconditie gebruikt die voor de factuur is ingesteld. Maak je een factuur voor meerdere projecten aan, dan geldt het volgende:

 • Als alle projecten dezelfde betalingsconditie hebben, dan wordt het veld Betalingsconditie in de kop automatisch ingevuld.
 • Als de projecten verschillende betalingscondities hebben, dan is het veld Betalingsconditie in de kop leeg.

Als je een offerte aanvaardt en er vervolgens een project van maakt, dan wordt de betalingsconditie ingevuld op basis van de offerte en de relatie. Dit werkt als volgt:

 • Als de betalingsconditie van de relatie verschilt van die van de offerte, dan wordt de betalingsconditie van de offerte gebruikt.
 • Als alleen de betalingsconditie van de offerte is gespecificeerd, dan wordt de betalingsconditie van de offerte gebruikt.
 • Als de betalingsconditie van de relatie hetzelfde is als die van de offerte, dan wordt de betalingsconditie van de offerte leeg gelaten. Het systeem gebruikt de betalingsconditie van de relatie bij het aanmaken van projectfacturen.
 • Als de relatie en de offerte geen betalingsconditie hebben, is het veld van de betalingsconditie leeg.

Over Tomfin

Als Exact Online partner zorgen we voor een optimale integratie vanExact Online binnen je bedrijf, zodat ze perfect aansluiten jouw bedrijfsbehoeften. Dankzij onze opleidingen bereik je een maximale ROI op je softwarekost. Daarnaast heb je bij ons steeds een vast aanspreekpunt die jouw dossier kent. Van administratieve efficiëntie tot groei en innovatie met nieuwe technologieën, we begeleiden je van a tot z bij het digitaliseren van jouw bedrijf.

Meer lezen

Ontdek de mogelijkheden

Klaar om de volgende stap te zetten naar digitale efficiëntie? Laten we praten! Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen bouwen we aan een succesvolle toekomst voor jouw bedrijf.