Nieuwe blokkeeroptie om te voorkomen dat planningen worden gewijzigd

09 nov 2022 | Updates

Vanaf nu kun je voorkomen dat de planning van een project wordt gewijzigd. Dit kan handig zijn om de controle over een project te houden, zeker naarmate een project is gevorderd. In latere fases van een project is het onwenselijk om nieuwe activiteiten in te plannen die de deadline van het project kunnen beïnvloeden. Door deze nieuwe optie in te schakelen, maak je het onmogelijk voor andere gebruikers om nieuwe activiteiten in te plannen en bestaande ingeplande activiteiten te wijzigen. Gebruikers kunnen wel nog steeds bestaande activiteiten verwijderen. Ze kunnen ook nog steeds bestaande activiteiten verplaatsen naar een ander project door het veld Project van de activiteit bij te werken.

Wijzigingen uitschakelen voor bestaande ingeplande activiteiten

Ga naar Projecten > Projecten > Projecten > Overzicht, selecteer een project en klik op Bewerken. Selecteer in de sectie Restricties de nieuwe optie Planningen en reserveringen blokkeren voor dit project zodat je medewerkers geen wijzigingen meer kunnen aanbrengen aan ingeplande activiteiten voor dat project. Doe dit alleen als je er zeker van bent dat er weinig tot geen wijzigingen meer worden aangebracht aan de planning.

De optie Planningen en reserveringen blokkeren voor dit project wordt automatisch aangevinkt als een project definitief wordt gemaakt. Hierdoor kunnen er achteraf geen wijzigingen worden aangebracht aan de projectplanning.

Lees meer over een planning of reservering aanmaken, bewerken en verwijderen.

Lees meer over projecten aanmaken, bewerken en definitief maken.

Over Tomfin

Als Exact Online partner zorgen we voor een optimale integratie vanExact Online binnen je bedrijf, zodat ze perfect aansluiten jouw bedrijfsbehoeften. Dankzij onze opleidingen bereik je een maximale ROI op je softwarekost. Daarnaast heb je bij ons steeds een vast aanspreekpunt die jouw dossier kent. Van administratieve efficiëntie tot groei en innovatie met nieuwe technologieën, we begeleiden je van a tot z bij het digitaliseren van jouw bedrijf.

Meer lezen

Ontdek de mogelijkheden

Klaar om de volgende stap te zetten naar digitale efficiëntie? Laten we praten! Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen bouwen we aan een succesvolle toekomst voor jouw bedrijf.