PSD2-bankkoppeling beschikbaar voor Rabobank

13 apr 2022 | Updates

Vanaf deze maand implementeren we stapsgewijs de PSD2-bankkoppeling voor de Rabobank in al onze producten. Zodra deze functie beschikbaar is voor jouw product, kun je een PSD2-bankkoppeling aanmaken met een bankrekening van de Rabobank en profiteren van de voordelen die PSD2 met zich meebrengt. Heb je een bestaande bankkoppeling met de Rabobank? Lees de onderstaande informatie dan zorgvuldig door.

Vanaf 1 juli 2022 stopt Rabobank met de ondersteuning van de huidige bankkoppeling van Rabo Online Bankieren. Als je een bankkoppeling met de Rabobank hebt die binnenkort niet meer wordt ondersteund, bieden we binnenkort de mogelijkheid om over te stappen op een andere bankkoppeling.

Wat is PSD2?

De PSD2 (Payment Services Directive 2) is een wet die betaaldiensten in de EU regelt. Met PSD2 kun jij als rekeninghouder je bank toestemming geven om derden, zoals Exact, toegang te geven tot je bankrekening. Als je een PSD2-bankkoppeling tussen Exact Online en jouw bankrekening instelt, krijg je toegang tot de PSD2-betaaldiensten om automatisch bankafschriften in je administratie te importeren en/of betalingen te verrichten.

Wat zijn de voordelen van PSD2?

Exact heeft een uitgebreide PSD2-vergunning van De Nederlandsche Bank. Hiermee kunnen gebruikers met een bankrekening van de Rabobank profiteren van de volgende voordelen van PSD2:

  • Meer actueel inzicht: bankgegevens worden minimaal vier keer per dag bijgewerkt
  • Bespaar tijd: transacties verwerken is sneller en makkelijker dan ooit
  • Voel je veilig: de rekeninghouder heeft volledig in de hand wie toegang heeft tot de bankgegevens
  • Voorbereid op de toekomst: PSD2 is de basis voor toekomstige innovaties van Exact

Hoe maak ik een nieuwe PSD2-bankkoppeling aan met Rabobank?

Volg de onderstaande stappen om een nieuwe PSD2-bankkoppeling aan te maken:

  1. Voltooi de PSD2-bedrijfsscreening.
  2. Maak een bankrekening aan.
  3. Stel de PSD2-bankkoppeling in.

Over Tomfin

Als Exact Online partner zorgen we voor een optimale integratie vanExact Online binnen je bedrijf, zodat ze perfect aansluiten jouw bedrijfsbehoeften. Dankzij onze opleidingen bereik je een maximale ROI op je softwarekost. Daarnaast heb je bij ons steeds een vast aanspreekpunt die jouw dossier kent. Van administratieve efficiëntie tot groei en innovatie met nieuwe technologieën, we begeleiden je van a tot z bij het digitaliseren van jouw bedrijf.

Meer lezen

Ontdek de mogelijkheden

Klaar om de volgende stap te zetten naar digitale efficiëntie? Laten we praten! Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen bouwen we aan een succesvolle toekomst voor jouw bedrijf.