PSD2-bankkoppeling beschikbaar voor Rabobank

13 apr 2022 | Updates

Vanaf deze maand implementeren we stapsgewijs de PSD2-bankkoppeling voor de Rabobank in al onze producten. Zodra deze functie beschikbaar is voor jouw product, kun je een PSD2-bankkoppeling aanmaken met een bankrekening van de Rabobank en profiteren van de voordelen die PSD2 met zich meebrengt. Heb je een bestaande bankkoppeling met de Rabobank? Lees de onderstaande informatie dan zorgvuldig door.

Vanaf 1 juli 2022 stopt Rabobank met de ondersteuning van de huidige bankkoppeling van Rabo Online Bankieren. Als je een bankkoppeling met de Rabobank hebt die binnenkort niet meer wordt ondersteund, bieden we binnenkort de mogelijkheid om over te stappen op een andere bankkoppeling.

Wat is PSD2?

De PSD2 (Payment Services Directive 2) is een wet die betaaldiensten in de EU regelt. Met PSD2 kun jij als rekeninghouder je bank toestemming geven om derden, zoals Exact, toegang te geven tot je bankrekening. Als je een PSD2-bankkoppeling tussen Exact Online en jouw bankrekening instelt, krijg je toegang tot de PSD2-betaaldiensten om automatisch bankafschriften in je administratie te importeren en/of betalingen te verrichten.

Wat zijn de voordelen van PSD2?

Exact heeft een uitgebreide PSD2-vergunning van De Nederlandsche Bank. Hiermee kunnen gebruikers met een bankrekening van de Rabobank profiteren van de volgende voordelen van PSD2:

  • Meer actueel inzicht: bankgegevens worden minimaal vier keer per dag bijgewerkt
  • Bespaar tijd: transacties verwerken is sneller en makkelijker dan ooit
  • Voel je veilig: de rekeninghouder heeft volledig in de hand wie toegang heeft tot de bankgegevens
  • Voorbereid op de toekomst: PSD2 is de basis voor toekomstige innovaties van Exact

Hoe maak ik een nieuwe PSD2-bankkoppeling aan met Rabobank?

Volg de onderstaande stappen om een nieuwe PSD2-bankkoppeling aan te maken:

  1. Voltooi de PSD2-bedrijfsscreening.
  2. Maak een bankrekening aan.
  3. Stel de PSD2-bankkoppeling in.

Waar zoek je naar?

Wie is Tomfin?

Wij helpen KMO’s groeien door het digitaliseren van bedrijfsprocessen met Exact Online voor Boekhouden, Handel, Productie en Project Management. Tomfin is officieel erkend als Exact Online partner met meer dan 26 jaar ervaring en specialisatie in (analytisch) boekhouden en fiscaliteit.

Tomfin helpt kmo’s digitaliseren met Exact Online vanuit een bedrijfsmatige achtergrond. We werken sinds 1996 met Exact en zijn expert in boekhouden en fiscaliteit, waardoor we meer doen dan louter implementeren.

Of het nu gaat om het opzetten van analytisch boekhouden, integraties, herstructureren van bedrijfsprocessen, complexe btw-regelgeving of internationale handel: we kunnen jou helpen. Kiezen voor Tomfin, is kiezen voor persoonlijke service en financieel-fiscale expertise.

blog

Lees verder.

Digitalisatie het einde van de kmo-boekhouder?

Digitalisatie het einde van de kmo-boekhouder?

Manueel werk digitaliseren Digitale systemen bieden kmo's de dag van vandaag de mogelijkheid om boekhoudkundige taken te automatiseren. Daarbij komt dat dit voor de kmo veelal stukken goedkoper is, waardoor heel wat werk van de boekhouder dreigt te verdwijnen. Maar betekent dit daarom dat het...

Hoe overstappen naar Exact Online vanuit huidig boekhoudprogramma?

Hoe overstappen naar Exact Online vanuit huidig boekhoudprogramma?

Je wil graag overstappen naar een nieuw boekhoudpakket, maar je ziet alleen maar obstakels. Je ziet ertegen op omdat het misschien veel tijd zal vragen, een hoop gedoe zal zijn en ondertussen ben je gewoon aan je huidige programma die het grotendeels wel doet. Maar het zou weleens eenvoudiger...

Hoeveel kost Exact Online?

Hoeveel kost Exact Online?

Wat kost Exact Online? Cloud software Exact Online is cloud software. Concreet betekent dit dat je de software kan gebruiken zonder programma's te installeren, je geen servers nodig hebt en je je geen kopzorgen hoeft te maken over onverwachte kosten voor migraties of upgrades. Exact Online is...

nieuws

Laatste updates.