Transportgegevens toevoegen aan artikelen

18 dec 2022 | Updates

Je kunt nu met Exact Online Handel Essentials en Productie Essentials transportgegevens aan artikelen toevoegen. Deze functie was voorheen alleen beschikbaar voor Plus- en Professional-gebruikers.

Wanneer je transportgegevens aan artikelen toevoegt, kun je deze meenemen in het gehele verkooporder- en factureringsproces. Hierdoor kun je het goederentransport beter plannen door bijvoorbeeld te controleren hoeveel artikelen er in een vrachtwagen passen. Zo kun je rekening houden met alle kosten van je verkooporders en deze doorberekenen in de facturen die je naar klanten stuurt.

Transportgegevens toevoegen aan artikelen

Je moet de transportgegevens per artikel toevoegen.

  1. Ga naar Voorraad > Artikelen > Artikelen > Overzicht. Klik op de Code of Omschrijving van het artikel waaraan je de transportgegevens wilt toevoegen.
  2. Klik op Bewerken.
  3. In de sectie Transport data kun je de Goederencode, het BrutogewichtNettogewicht en Land van herkomst toevoegen.

Lees meer over de pagina Artikelen.

Transportgegevens bekijken en bijhouden

Zodra je de transportgegevens hebt toegevoegd aan een artikel, kun je ervoor zorgen dat deze gegevens zichtbaar zijn door het algehele verkoopproces. Dit doe je door de gegevens aan de volgende lay-outs toe te voegen:

Lees meer over de lay-outeditor.

Waar zoek je naar?

Wie is Tomfin?

Wij helpen KMO’s groeien door het digitaliseren van bedrijfsprocessen met Exact Online voor Boekhouden, Handel, Productie en Project Management. Tomfin is officieel erkend als Exact Online partner met meer dan 26 jaar ervaring en specialisatie in (analytisch) boekhouden en fiscaliteit.

Tomfin helpt kmo’s digitaliseren met Exact Online vanuit een bedrijfsmatige achtergrond. We werken sinds 1996 met Exact en zijn expert in boekhouden en fiscaliteit, waardoor we meer doen dan louter implementeren.

Of het nu gaat om het opzetten van analytisch boekhouden, integraties, herstructureren van bedrijfsprocessen, complexe btw-regelgeving of internationale handel: we kunnen jou helpen. Kiezen voor Tomfin, is kiezen voor persoonlijke service en financieel-fiscale expertise.

blog

Lees verder.

Méér uit je boekhouding halen met analytisch boekhouden

Méér uit je boekhouding halen met analytisch boekhouden

Weet je niet goed waar al het geld naartoe gaat, blijf je eindeloos rekenen met spreadsheets of vraag je je af waarom de winst toch kleiner blijkt te zijn dan verwacht? Dan kan het voeren van een analytische boekhouding je waarschijnlijk helpen. Een analytische boekhouding is het hulpmiddel bij...

Kosten besparen door je boekhouding te automatiseren

Kosten besparen door je boekhouding te automatiseren

Werk je nog steeds met talloze spreadsheets en een verouderd boekhoudprogramma? Geef je nog je facturen in een doos aan je boekhouder en heb je daardoor nooit een actueel inzicht in je financiële gegevens? Dan is dit artikel iets voor jou. Veel ondernemers zien hun boekhouding als een noodzakelijk...

Digitalisatie het einde van de kmo-boekhouder?

Digitalisatie het einde van de kmo-boekhouder?

Manueel werk digitaliseren Digitale systemen bieden kmo's de dag van vandaag de mogelijkheid om boekhoudkundige taken te automatiseren. Daarbij komt dat dit voor de kmo veelal stukken goedkoper is, waardoor heel wat werk van de boekhouder dreigt te verdwijnen. Maar betekent dit daarom dat het...

nieuws

Laatste updates.