Verbeteringen aan de scanservice

29 sep 2022 | Exact Online, Exact Online Boekhouden, Scanservice

We hebben een aantal verbeteringen voor je doorgevoerd om het gebruik van de scanservice en het verwerken van boekingsvoorstellen makkelijker te maken. De scanservice wordt gebruikt om facturen te uploaden, zodat je boekingsvoorstellen ontvangt voor deze facturen.

Slimmere boekingsvoorstellen

Wij werken er voortdurend aan om je boekingsvoorstellen zo nauwkeurig mogelijk te maken. Dit doen wij door te leren van de wijzigingen die je aanbrengt in boekingsvoorstellen:

  • Voor relaties houden we de oorspronkelijk door de scanservice herkende naam aan bij suggesties voor een relatie. Zo kan de juiste relatie herkend worden, ook als de naam op de factuur verschilt van de relatienaam in je administratie.
  • Als je voor een grootboekrekening twee keer dezelfde wijziging hebt aangebracht, dan wordt in het volgende voorstel de gewijzigde grootboekrekening gebruikt.
  • Voor verkoopfacturen stellen wij een grootboekrekening voor op basis van de meest gebruikte grootboekrekening voor een btw-code, als de btw-code van toepassing is op deze factuur. Dit is vooral handig voor nieuwe klanten, voor wie we nog niet weten welke grootboekrekening we kunnen voorstellen.

Nieuwe valutacontrole

Je ontvangt nu een waarschuwing wanneer de herkende valuta verschilt van de valuta in je stamgegevens. Voorheen ontving je geen waarschuwing als er een probleem optrad met valuta. Nu krijgt een boekingsvoorstel met een andere valuta de Boekingsstatus ‘Aandacht vereist’ en zie je dit terug in het overzicht van boekingsvoorstellen.

Overzicht afgewezen facturen

Je kunt nu op de pagina Inkoop | Overzicht facturen filteren op de Status ‘Afgekeurd’. Hierdoor kun je makkelijk afgekeurde facturen controleren en herzien.

Verbeteringen aan het overzicht van geüploade scans

Om meer inzicht te krijgen in waarom een scan is afgewezen, kun je nu op de pagina Geüploade scans | Overzicht een reden aangeven. Om deze pagina te bekijken, ga je naar Documenten > Scanservice. Klik op een reden om de geüploade scan te herzien. Je kunt vervolgens de scan opnieuw indienen of ervoor kiezen om handmatig een boeking aan te maken.

Bovendien kun je nu geüploade scans herzien die nog verwerkt moeten worden door de scanservice. Zo kun je indien nodig een scan annuleren en er een handmatige boeking voor in de plaats aanmaken. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een boeking eerder nodig hebt dan de tijd die het kost om een scan te verwerken.

Om deze pagina te bekijken, klik je op de pagina Inkoop | Overzicht op de link Geüploade scans. Vanaf de pagina Scanservice kun je nu ook gemakkelijker naar de pagina Geüploade scans gaan. Ga naar Documenten > Scanservice en klik op Geüploade scans.

Wil je meer weten over aankoopfacturen bekijken en boekingsvoorstellen verwerken?

blog

Lees verder.

tomfin exact online partner overstappen nieuw boekhoudprogramma pakket boekhouden hoe overgaan conversie tool software boekhouding installeren hoe snel wanneer

Hoe overstappen naar Exact Online vanuit huidig boekhoudprogramma?

Je wil graag overstappen naar een nieuw boekhoudpakket, maar je ziet alleen maar obstakels. Je ziet ertegen op omdat het misschien veel tijd zal vragen, een hoop gedoe zal zijn en ondertussen ben je gewoon aan je huidige programma die het grotendeels wel doet. Maar...
exact online tomfin partner implementatie kost hoeveel kosten abonnement

Hoeveel kost Exact Online?

Wat kost Exact Online? Cloud software Exact Online is cloud software. Concreet betekent dit dat je de software kan gebruiken zonder programma's te installeren, je geen servers nodig hebt en je je geen kopzorgen hoeft te maken over onverwachte kosten voor migraties of...
tomfin exact online software systeem programma boekhouding management project handel productie administratie erp crm hrm wms wbs sap business central dynamics microsoft navision 365 intelligence globe odoo zoho silverfin outsmart peppol outsmart online accounting bankkoppeling coda soda magazijnbeheer scan service digitalisatie partner pakket consultant kmo bv cvba nv commv vergelijken demo support belgië

Wat kan je doen met Exact Online?

Wat is Exact Online? Veel mensen kennen Exact Online als boekhoudprogramma. Het bevat echter veel meer functionaliteiten dan enkel boekhouden. Exact Online is een ERP-systeem dat is ontwikkeld door Exact Software. Exact Online is een totaalpakket dat features heeft...

contact

Vraag ons om hulp.

Bel ons

+32 476 38 79 75

Mail ons

info@tomfin.be

Openingsuren

Maandag – vrijdag 9u – 18u

Zaterdag 9u – 13u