Verbeteringen aan No hands Accounting

16 mrt 2023 | Updates

We hebben verbeteringen aangebracht aan No hands accounting, zodat je dubbele facturen kunt vermijden bij het uploaden, een factuurhistorie kunt bijsluiten en voorgestelde btw-codes voor transacties binnen en buiten de EU kunt gebruiken.

Verbeterd facturen uploaden

Als je nu een factuur uploadt die al in het systeem staat, wordt deze factuur herkend en niet geüpload. U kunt de bestaande factuur controleren door de afgewezen upload te bekijken, en dan te klikken op de link in de kolom Opmerkingen op de pagina Geüploade scans | Overzicht. De factuur die je hebt geprobeerd te uploaden en de bestaande factuur worden op dezelfde pagina weergegeven. Zo kun je ze met elkaar vergelijken.

Wanneer je de geüploade factuur wilt bekijken, kun je de voortgang van de upload ook volgen middels de balk bovenaan de pagina. Hier kun je zien welke uploadmethode is gebruikt en of de factuur al is herkend en verwerkt. Je ziet ook of er al een boekingsvoorstel is gemaakt voor de factuur, en of de factuur is afgekeurd en handmatig moet worden ingevoerd.

Lees meer over Facturen uploaden.

Factuurhistorie

Je kunt nu de factuurgeschiedenis bekijken in de sectie Historie van de factuurpagina. Hier zie je informatie over de factuur, zoals de datum waarop deze is aangemaakt en/of goedgekeurd, wie de factuur heeft geüpload, en andere relevante gegevens.

Lees meer over inkoopfacturen bekijken en boekingsvoorstellen verwerken.

Voorgestelde btw-codes voor transacties

De btw-code wordt nu automatisch voorgesteld op basis van de regio van de leveranciers. Het systeem kijkt naar de locatie van leveranciers (binnen of buiten de EU) zodat je snel de meest relevante btw-code voor je transactie kunt selecteren.

Overige verbeteringen

We hebben ook de volgende verbeteringen aangebracht:

Boekingsvoorstellen valideren met indicatoren

Wanneer er een boekingsvoorstel wordt aangemaakt, worden de volgende indicatoren gebruikt om ze te valideren:

  • Gebruik van de btw-code: Deze indicator controleert of de juiste btw-code wordt gebruikt in de grootboekrekeningen of classificaties op basis van de ingestelde criteria.
  • Gebruik van dagboeken: Deze indicator controleert of het juiste dagboek wordt gebruikt in de grootboekrekeningen of classificaties op basis van de ingestelde criteria.

Lees meer over nieuwe indicatoren aanmaken.

De status ‘Aandacht vereist’ voor facturen

Je kunt nu geüploade facturen bijhouden en filteren met de status Aandacht vereist op de pagina Facturen. Voorheen was deze status alleen beschikbaar op de pagina Inkoop | Overzicht.

Lees meer over inkoopfacturen bekijken en boekingsvoorstellen verwerken.

Over Tomfin

Als Exact Online partner zorgen we voor een optimale integratie vanExact Online binnen je bedrijf, zodat ze perfect aansluiten jouw bedrijfsbehoeften. Dankzij onze opleidingen bereik je een maximale ROI op je softwarekost. Daarnaast heb je bij ons steeds een vast aanspreekpunt die jouw dossier kent. Van administratieve efficiëntie tot groei en innovatie met nieuwe technologieën, we begeleiden je van a tot z bij het digitaliseren van jouw bedrijf.

Meer lezen

Ontdek de mogelijkheden

Klaar om de volgende stap te zetten naar digitale efficiëntie? Laten we praten! Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen bouwen we aan een succesvolle toekomst voor jouw bedrijf.